Year 8 Examination Timetable – January 2024

Date	Session 1	Session 2	Session 3
Date	(9.00am – 11.00am)	(11.20am – 12.35pm)	(1.20pm – 3.10pm)
Monday 8 January	Revision at home	Revision at home	Revision at home
Tuesday 9 January	English 1 hour (9.55am – 10.55am)	Home Economics 45 minutes (11.45am – 12.30pm)	History 55 minutes (2.10pm - 3.05pm)
(ET – Extra Time)	ET (9.40am – 10.55am)	ET (11.34am – 12.30pm)	ET (1.56pm – 3.05pm)
Wednesday 10 January	Art (Periods 1&2) Only for pupils in Sets 1&2 Revision at home for all	ICT (Periods 3&4) Only for pupils in Sets 1&2 Revision at home for all	CCEA Literacy and Numeracy (Periods 5&6) Only for pupils in Sets 1&2 Revision at home for all
	other Year 8 pupils	other Year 8 pupils	other Year 8 pupils
Thursday 11 January	Mathematics 1 hour (9.55am – 10.55am) ET (9.40am – 10.55am)	Revision time in school	French Reading 20 minutes (2.00pm – 2.20pm) ET (1.55pm – 2.20pm) French Writing 25 minutes (2.40pm – 3.05pm) ET (2.34pm – 3.05pm)
Friday 12 January	Revision at home	Revision at home	Revision at home
Monday 15 January	Art (Periods 1&2) Only for pupils in Sets 3&4 Revision at home for all other Year 8 pupils	ICT (Periods 3&4) Only for pupils in Sets 3&4 Revision at home for all other Year 8 pupils	CCEA Literacy and Numeracy (Periods 5&6) Only for pupils in Sets 3&4 Revision at home for all other Year 8 pupils
Tuesday 16 January	Geography 45 minutes (10.10am – 10.55am) ET (9.59am – 10.55am)	Technology 45 minutes (11.45am – 12.30pm)	Spanish Reading 20 minutes (2.00pm – 2.20pm) ET (1.55pm – 2.20pm) Spanish Writing 25 minutes (2.40pm – 3.05pm) ET (2.34pm – 3.05pm)
Wednesday 17 January	Art (Periods 1&2) Only for pupils in Sets 5&6 Revision at home for all other Year 8 pupils	Only for pupils in Sets 5&6 Revision at home for all other Year 8 pupils	CCEA Literacy and Numeracy (Periods 5&6) Only for pupils in Sets 5&6 Revision at home for all other Year 8 pupils
Thursday 18 January	Religious Studies 45 minutes (10.10am – 10.55am) ET (9.59am – 10.55am)	PTE To be completed in Computer Suite	Science 1 hour (2.00pm - 3.00pm) ET (1.50pm – 3.05pm)
Friday 19 January	Pupils participating in Open Day should attend school from 9.00am-12.00pm		

- Lunch will run from 12.35pm-1.20pm for pupils in Key Stage 3.
- Pupils will complete their Art examination, CAT Test and CCEA Literacy and Numeracy Adaptive tests within their different class sets. Only specific class sets will be required to attend on these days.
- PTE is Progress Testing in English.
- Pupils should bring headphones on the days they that have their PTE and CCEA Literacy and Numeracy.
- 25% extra time allocations are shown for each examination in green.